Szabadság: a legdrágább kapitalista szó (Bitef teatar, Belgrád)

Szabadság: a legdrágább kapitalista szó (Bitef teatar, Belgrád)

TRIP - 1011 Budapest, Szilágyi Dezső tér 2-es móló (TRIP Hajó)

Színházi előadás

Időpontok

A Maladype Színház CROSSROADS / KERESZTUTAK programsorozatának keretén belül bemutatja a belgrádi Bitef teatar produkcióját

Maja Pelević - Olga Dimitrijević:
Szabadság: a legdrágább kapitalista szó

Az előadás magyar és angol nyelvű felirattal látható 2019. március 28-án, 19.00 órakor a TRIP Hajón (I. kerület Budapest, Szilágyi Dezső tér 2-es móló)

Hogyan érnek össze a korlátok és akadályok, mennyire lehetséges a ki- és betekintés, a reflexió, de leginkább a szabadságvesztés globális rendszerére való rálátás? Maja Pelević és Olga Dimitrijević, drámaírók ezekre a kérdésekre keresik válaszukat, amikor egy nehezen elérhető országba merészkednek: Észak-Koreába. Ez az ország az őt körülvevő világban totális diktatúrájáról, atomrobbantásairól, humanitárius válságairól, munkatáborairól, politikai gyilkosságairól és kínzásairól ismert. Nem igazán turistáknak való világ. Ők mégis nagyon eredeti kirándulási formára szánják el magukat, és arról ténylegesen be is számolnak a közönségnek. Az előadásuk fontos jele annak, hogy van igény arra, hogy körbejárjuk a szabadság szót és annak globális értelmezését a színház segítségével is.

 „… a merőben újszerű forma és a szokatlanul erős személyesség letaglóz, ahogyan a játszók szó szerint is beleteszik magukat a játékba, és minden értelemben a maguk ügyévé teszik azt, elkerülve a rossz értelemben vett teatralitást, olyan meggyőződéssel képviselve az egészet, ahogyan arra csak kevés előadás képes. (Kovács Bálint, Index, 2017.05.26.)

 

A bemutató időpontja: 2016. szeptember 28., Bitef festival, Belgrade
Időtartam: 85 perc

 

Az előadás többek között látható volt a thessalonikii Dimitria, a keralai ITFoK, a brnói Világszínház,  a temesvári TESZT és a szarajevói MESS fesztiválokon.

 

Időpontok

Közreműködők

Koncepció, szöveg és előadók:
Olga Dimitrijević
Maja Pelević (2019.03.28 Előadáson)
Producerek:
Jovana Janjić
Olivera Kecojević
Dragana Jovović (2019.03.28 Előadáson)
Önkéntes dramaturg: Jasna Jasna Žmak
Videószerkesztés: Deana Petrović
Jelmeztervező: Ljiljana Dragović
Zene: Anja Đorđević
Koreográfus: Igor Koruga

Kövess minket

{{:message}}

Betöltés...