EN
Jancsó Miklós 99-100

Jancsó Miklós 99-100

HernádHáz

Egyéb

Időpontok

Jancsó Miklós 99-100

A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület és a Pesti Mozi mozitörténeti kiállítás közös programsorozata

A magyar filmművészet világszerte legismertebb alkotója Jancsó Miklós 2020. szeptember 27-én lenne 99 éves. Életműve, alkotásai sokkal tovább élnek. Művei, filmjeinek különleges világa, iskolateremtő alkotásai előtt tisztelegve indítunk egy filmsorozatot 99. születésnapjától a centenáriumig.

A Jancsó Miklós 99-100 programsorozat szerkesztője Báron György filmkritikus. A tervek szerint havonta megtartott vetítéseken a ritkán vagy itthon alig látott filmeket is bemutatjuk. A vetítéseket követően beszélgetünk az alkotókkal.

Jancsó Miklós születésnapját kissé megelőzve 2020. szeptember 24-én, csütörtökön este 7 órakor bemutatjuk a rendező Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten című filmjét. A vetítést követően beszélgetünk a film alkotóival. Vendégünk lesz Báron György filmkritikus, aki rövid időre a filmben is feltűnik, valamint Scherer Péter, vagyis Pepe, akit a film bemutatása óta csak így ismernek mindenütt.

A beszélgetést vezeti Kirschner Péter

Belépődíj: 500.-Ft

A vetítések helye: a Hernád Ház „Pesti Mozi” című mozitörténeti kiállítóterme (Budapest, VII. kerület Hernád utca 46. IV. emelet) Pesti Mozi mozitörténeti kiállítás

 

A programot a vírusjárványra való tekintettel az óvintézkedések teljes betartásával szervezzük meg. Biztosítjuk a távolságtartást. A nézők számára a maszk viselése kötelező.

Időpontok

Betöltés...