A gondnok

A gondnok

Radnóti Színház - 1065 Budapest, Nagymező utca 11. (Radnóti Színház)

Színházi előadás

Időpontok

A Radnóti Színház február 24-én mutatja be a Nobel-díjas angol drámaíró, Harold Pinter A gondnok című színdarabját Alföldi Róbert rendezésében. A darabot a színház felkérésére Totth Benedek újrafordította.

Pinter egyik legtöbbet játszott drámája három férfi egymáshoz fűződő feszült, sokszor abszurdba hajló kapcsolatát meséli el.

Mick és Aston testvérek. Micknek van egy romos háza, és Aston, cserébe, hogy ott lakhat, elvállalja, hogy felújítja azt. Aston egy napon megment egy kocsmai verekedéstől egy hajléktalan férfit, Daviest, és hazaviszi magával. Davies hamar berendezkedik, a terv szerint ő lenne a ház gondnoka.

Pinter 1960-as darabja remek szereplehetőségeket kínál három markáns férfiszínésznek. Az elmúlt évtizedekben olyan sztárok játszották el, mint Jonathan Price, Colin Firth, Michael Gambon, Patrick Stewart és Kyle MacLachlan. A Radnóti Színpadán Pál Andrást (Mick), László Zsoltot (Aston) és Schneider Zoltánt (Davies) láthatja a közönség.


2005-ben nyerte el az irodalmi Nobel-díjat, az indoklás szerint ugyanis “színdarabjaiban feltárta a hétköznapok fecsegése alatt tátongó mélységeket, és behatolt az elnyomás zárt térségeibe”.

Bemutató: 2019. február 24.
Előadás vége: kb. 21.30 (egy szünettel)

Az előadás 16 éven aluliaknak nem ajánlott.

Díszlet-jelmez: Kálmán Eszter
Világítás: Vida Zoltán
Zene: Födő Sándor
Ügyelő: Kónya József
A rendező munkatársa: Hatvani Monika

Rendező: ALFÖLDI RÓBERT

 „Harold Pinter örököseinek az engedélyét a Judy Daish Associates (UK) és a Hofra Kft. közvetítette.”

Időpontok

Közreműködők

Davies: Schneider Zoltán
Aston: László Zsolt
Mick: Pál András

Kövess minket

{{:message}}

Betöltés...