Vissza a feladónak!

TRIP - 1011 Budapest, Szilágyi Dezső tér 2-es móló (TRIP Hajó)

Színházi előadás

Időpontok

Vissza a feladónak! – színdarab Charles Bukowski Posta című regénye alapján

A Szegedi Nemzeti Színház, a Helikon Kiadó és a TRIP Hajó bemutatja: Vissza a feladónak! – sztereodráma egy felvonásban és Charles Bukowski: Posta könyvbemutató

Mindannyiunk kedvenc vén kujonjának, az amerikai irodalom egyre kultikusabb alakjává váló Charles Bukowskinak magyarországi népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy első regénye, az eredetileg 1971-ben (nálunk először 2006-ban) megjelent Posta harmadik kiadását éli meg itthon. A kötet május 10-én jelent meg újra, amit egy nagyszabású rendezvénnyel, könyvbemutatóval egybekötött színházi előadással ünneplünk.

A Szegedi Nemzeti Színház Bukowski-rajongó tagozatát, Bánvölgyi Tamást, Tóth Ádámot és Hajdú Róbertet is a Posta ihlette meg: ők találták ki és vitték színpadra a Vissza a feladónak! című darabot, amelyet Bukowski magyar hangja, Pritz Péter fordítása alapján Miklós Krisztián írt és Czene Zoltán rendezett. A rendhagyó technikai megoldásokért (az éterből további szereplők kapcsolódnak be az előadásba) Dancsó Krisztián hangmérnök felelt. Az alkotók a háromszereplős, egy órás előadást „kevert műfajú” darabként jellemzik: egyszerre stand up, önéletrajzi road movie és kocsmaszínházi produkció.

Mint Bukowski összes többi írása, a Posta is és így a Vissza a feladónak! című darab is – a permanens ivás, nőzés és másnaposság, munkahelyi őrület és egyéb viszontagságok mellett – örök érvényű dolgokat vet fel, és ugyanúgy szól a mű antihőséről, Henry Chinaskiról (Bukowski alteregójáról), mint rólunk és magáról az életről.

Az előadás előtt az Anima Sound System igazgatója és irodalomtudósa, Prieger Zsolt beszélget az alkotókkal és a Bukowski-életműsorozat fordítójával a darab születéséről, az íróhoz fűződő viszonyukról és magáról a regényről.

Utána Bukowski after party a hajó teraszán, Doktor Pepperrel, vagyis a fordítóval.

A kötet a helyszínen kapható lesz, de a kiadó oldaláról is megrendelhető: http://helikon.libricsoport.hu/fooldal/konyvek/posta-2/

Menetrend:

18:30 – kapunyitás

19:30 – Posta könyvbemutató: Prieger Zsolt beszélget a színészekkel és a fordítóval

20:15 Vissza a feladónak! előadás

21:15 Bukowsi after party a teraszon Doktor Pepperrel

Jegyár: 2200 Ft és 2800 Ft között

A rendezvény napján, a helyszínen: 2800 Ft

(mozgó jegyár – bővebb információ: https://jegyx1.hu/gyik)

Időpontok

Közreműködők

Játsszák - Tóth Ádám, Bánvölgyi Tamás, Hajdú Róbert
Rendezte - Czene Zoltán
Írta - Miklós Krisztián
Fordította - Pritz Péter

Kövess minket

{{:message}}

Betöltés...