Dr. Csókay András és Mező Misi ONLINE beszélgetése: A hit mint inspiráció

Dr. Csókay András és Mező Misi ONLINE beszélgetése: A hit mint inspiráció

A Szervező - ()

Online előadás

Időpontok

Live Streaming: Kulturális élmények az otthon melegében!
Helyszín: Webes élő közvetítés

A hit mint inspiráció, a hit ami átvezet az életen...Dr. Csókay András és Mező Misi ONLINE beszélgetése

Két különböző hivatás, két különböző személyiség. Valamiben azonban hasonlítanak.

Bár már többször tett tanúságot hitéről, de mindig megerősítő tud lenni számunkra is, amikor a zene világából jól ismert Mező Misi ismét vall a hitéről. A Magna Cum Laude énekese szerint fontos, hogy ne erőszakkal álljanak ki Isten mellett, hanem utalásokkal vezessék az embereket hozzá. Talán ennek is köszönhető, hogy rajongói már nem csak a koncerteken, hanem a tanúságtételek során is kíváncsiak rá.

A online beszélgetés során lehetséges válaszokat kaphatunk, hogy könnyedebben átlendüljünk a jelenlegi helyzet okozta kihívásokon, és képesek legyünk új erőt meríteni önmagatokból és környezetetekből egyaránt.

Dr. Csókay András eredetileg mérnöknek készült, végül idegsebész lett belőle, akinek nevéhez több új idegsebészeti eljárás is fűződik. A professzor úr nyíltan felvállalja, hogy miben hisz. Sőt! Azt mondja, hogy a munkája és a hite nem választható szét egymástól. Nyíltan más vonalat hoz be a tudományos élet köreibe, amikor azt mondja, hogy imában, Istenre figyelve nyeri az ötleteket, a műtéti megoldásokat. A hazai és a nemzetközi szakma 1998-ban ismerte meg igazán a nevét, amikor kifejlesztette a súlyos traumás agyduzzadások kezelésére az úgynevezett éralagút-technika módszert. „Van hitigazság, és van tudományos igazság. De mind a kettő ugyanazt az igazságot keresi mindenben. Az imádság által el tudunk jutni ahhoz az Istenhez, aki képmásnak teremtett minket. Imádság közben olyan mély belső tapasztalatunk lesz, ahol feltárulnak számunkra nemcsak a hitigazságok, hanem a tudományunk igazságai is. Az összes ötletem, amely, mondjuk így, nagy földi, világi sikert aratott, mint például az éralagút-technika vagy a precíziós mikrosebészeti technika, mind rózsafüzér imádság közben jutott eszembe. Nem akkor, amikor hatalmas nagy tudományos könyveket lapozgattam.”

További információk:
Markó Mónika: aszervezo22@gmail.com
Jegyár: 4.500 Ft
Az előadás az esemény kezdésének időpontjától (április 28. 19.00) számított 5 napig visszanézhető marad! Többször is!

Lelki állóképesség

Milyen útat mutat a hit?

Hogyan tudjuk növelni az önmagunkba vetett hitünket?

Hogyan válhatunk erősebbé, mint a kihívásaink?

Inspiráció

Hogyan tudunk erőt meríteni a hitünkből, önmagunkból, és a környezetünkből?

Időpontok

Közreműködők

Kövess minket

{{:message}}

Betöltés...