Egyszer élünk: Szakértők, The Tiptons Quartet (US)

TRIP - 1011 Budapest, Szilágyi Dezső tér 2-es móló (TRIP Hajó)

Koncert

Időpontok

A nemrég New Yorkot megjárt Szakértők összefogva az amerikai The Tiptons Sax Quartettel végre összekalapálják a New York – Budapest – Kaposvár – Tel-Aviv tengelyt!

A Szakértők előadásában elhangzanak legendás – Mohácsi János által rendezett – színházi előadások (Csak egy szög, Sárga liliom, Egyszer élünk) szövevényes ritmusai, dallamai és a 2018 nyarán készített Mario I Blejer: Or Hadash című, Tel-Avivban bemutatott lemezük anyaga is.

Őket követően az öttagú női The Tiptons Sax Quartett muzsikál, melynek egyik szólistájával, Jessica Lurie-val a Szakértők a New York-i Nublu Clubban játszottak együtt. A The Tiptons mikro big band hangzásvilága a gospeltől a bluegrasson át egészen a Balkánig terjed, nem elfeledkezve a jazz örökérvényűségéről. A TRIP Hajón csatlakoznak hozzájuk a salzburgi Saxofour együttes fúvósai is. 

A hangverseny végére pedig a megannyi szaxofonos, ütős, vonós, billentyűs, hupákoló muzsikusból egy valódi big band is alakul.

Mert végül is: Egyszer élünk, és a tenger azontúl tűnik a semmiségbe.

 

Jegyár:

Normál: 3500 Ft 

Támogatói: 5000 Ft

 

----------

THE TIPTONS

A harmincéves The Tiptons nemzetközileg elismert női szaxofonkvartett egy férfidobossal. Nevüket Billy Tipton tiszteletére választották, aki a 70-es évek végéig Amerika-szerte híres szaxonfonos volt, és csak halálakor derült ki, hogy valójában nő. A The Tiptons zenei világa a mikro big bandtől a gospelig, a bluegrasstól a balkáni zenéig mindent magába olvaszt. 13 lemezük jelent meg, számos nemzetközi projektben vettek részt, improvizációs és zeneszerzési workshopokat vezettek. Európai turnéjuk során érkeznek Budapestre. 

SPOTIFY

Tidal

 

-------

SZAKÉRTŐK (Artisans)

A Szakértők (Artisans) zenekar Kaposváron alakult 2003-ban a Mohácsi János rendezte Csak egy szög című előadás kísérő zenekaraként. Ezt követően több előadásban, más színházakban is közreműködtek muzsikusként és színészként (Sárga liliom, Számodra hely, Egyszer élünk, Egy piaci nap), majd önálló koncerteket kezdtek adni a Kovács Márton vezetésével létrehozott színházi muzsikákból, bevonva a velük együtt dolgozó színészeket, társulatokat. 

2014-ben Konrád György: Kutató kézben hamu és csontdarabkák című írásából készítettek Alföldi Róberttel közösen felolvasó színházi koncertet, melyet 2018-ban a New York-i La Mama Theaterben is bemutattak. Szintén 2018-ban, az argentin-zsidó származású Mario I. Blejer bibliai szövegekre írt dallamait földolgozva készítettek felvételeket.

SPOTIFY

TIDAL

Időpontok

Közreműködők

Dobok (The Tiptons) - Robert Kainar
Bőgő (Szakértők) - Csíkvár Gábor
Dobok, ütők, ének (Szakértők) - Sebesi Tamás
Bariton szaxofon, ének (The Tiptons) - Tina Richerson
Harmonika, hárfa (Szakértők) - Bodor Tibor "Teskó"
Cselló, ének (Szakértők) - Rozs Tamás
Tenor szaxofon, ének (The Tiptons) - Sue Orfield
Szaxofonok, klarinétok (Szakértők) - Kápolnás Attila, Ágoston Béla
Cimbalom, ének (Szakértők) - Némedi Árpád
Alt szaxofon, tenor szaxofon, fuvola, ének (The Tiptons) - Jessica Lurie
Harmonika (Szakértők) - Móser Ádám
Alt szaxofon, ének (The Tiptons) - Amy Denio
Ének (Szakértők) - Radnay Csilla, Bánfalvi Eszter
Hegedű, ének (Szakértők) - Kovács Márton
Billentyűk (Szakértők) - Wagner-Puskás Péter, Zságer-Varga Ákos
Ütők, gadulka (Szakértők) - Gyulai Csaba

Kövess minket

{{:message}}

Betöltés...