Rejtő Jenő:  A tizennégy karátos autó

Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó

TRIP - 1042 Budapest, Szent István tér 13-14. (Újpesti Rendezvénytér)

Színházi előadás

Időpontok

Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó

- koncertszínház -
 

Az utánozhatatlan humorú Rejtő Jenő írói fantáziája külön világot teremtett a magyar regényirodalomban. Legnépszerűbb műveinek egyike, A tizennégy karátos autó új előadása az idei budapesti nyár egyik szenzációját ígéri: Vanek úr, a Szahara, a francia idegenlégió és egy szerelmi történet körül zseniális ponyvaparódia szövődik.

Több generáció kedvenc szerzője egy olyan zenekart is megihletett, amelyik stílusával, zenei sokoldalúságával minden korosztályt elbűvöl: az előadás ikonikus jeleneteihez a kitűnő dalszerző, Szűcs Krisztián és a Budapest Bár zenészei írtak dalokat, így lett Gorcsev Iván, Vanek úr és Vendier őrmester legendáriumából igazi, varázslatos összművészeti élmény. Szűcs Krisztián a munkafolyamatról: “Rejtő feszes poéntornádójához elsőre megtisztelő, azonban lehetetlennek tűnő feladatnak látszott dalokat írni. Szerencsére azonban a brilliáns karakterek szinte maguk írták a szövegeket és a dallamokat a fejemben, és sokat segítettek Keresztes Tomi zenei szempontból is értő, érzékeny iránymutatásai. Najó, valójában csak annyi történt,hogy beszéltem távbeszélőn Gorcsevvel, Vanek úrral, Privát Elekkel, meg a többiekkel, hogy hogy érzik magukat a viharos események után, aztán az engedélyük nélkül rímbe szedtem a válaszaikat.”

A tavalyi évad nagy sikere, az Ilf és Petrov művéből készült, és a Budapesti Tavaszi Fesztivállal koprodukcióban létrehozott Tizenkét szék című előadás után idén A tizennégy karátos autó tizenkét dallal kísért groteszk kalandjain kacaghat a közönség. Mivel a koncertszínház legalább annyira színházi, mint zenei élmény, a dalokat nem énekesek, hanem hat kitűnő színművész adja elő. A produkció rendezője és egyben díszlettervezője a Jászai Mari-díjas Keresztes Tamás, aki Divinyi Rékával közösen adaptálta színpadra a regényt. A zenekar élőben, koncertszerűen játszik, a dalokat színpadi jelenetek, etűdök fűzik össze. Ám nemcsak a zene és a színjáték, hanem a Keresztes Tamás által létrehozott látvány is fontos része annak a vállalkozásnak, amelyik Rejtő írói világából új műfajt, zenés „képregényszínházat” teremt. A TRIP és a Városmajori Szabadtéri Színház jóvoltából, kitűnő művészek közös alkotásaként születik meg a nyári évad egyik legizgalmasabb és legszerethetőbb előadása.


Bemutató időpontja: 2020. augusztus 13. Városmajori Szabadtéri Színpad

Jegyár: 5800-6800 Ft és 6200-7200 Ft (mozgó jegyár. Bővebb információ: https://trip.jegyx1.hu/gyik)

Helyszínen: 6800 Ft és 7200 Ft.

Érvényes diákigazolvánnyal 20% kedvezmény vehető igénybe.

Időpontok

Szeptember 14. hétfő 19:00

Közreműködők

Szereplők:
Mentes Júlia Virginia
Rába Roland
Dankó István
Mertz Tibor
Mikó István
Lengyel Benjámin
Szécsi Bence e.h.
Tóth Balázs e.h.
Budapest Bár zenekar
A színpadon élőben a Budapest Bár zenekar:
Farkas Róbert
Farkas Mihály
Ökrös Károly
Farkas Richárd
Kisvári Bence
Díszlet, látvány:
Várai Artúr
Keresztes Tamás
Jelmez:
Bartos Letícia
Grafika, rajz:
Várai Artúr
Animáció:
Nagy Tamás
Visual:
Magács Vince
Fény:
Mihalicz Tamás
Dalszövegek, zene:
Szűcs Krisztián
Kollár-Klemencz László
Budapest Bár zenekar
Hangszerelés:
Budapest Bár zenekar
Korrepetítor:
Szép András
Dramaturg:
Divinyi Réka
Rendezőasszisztens:
Szakács Zsuzsa
Rendező:
Keresztes Tamás

Kövess minket

{{:message}}

Betöltés...