Kamondy Ágnes: Pest fölött az ég

Kamondy Ágnes: Pest fölött az ég

TRIP - ()

Koncert

Időpontok

Az A38-as bemutató koncert után most a Trip hajón látható újra a Pest fölött az ég.

Kamondy Ágnes (...) világa külön világ, ami a kupléktól, a sanzonoktól és a szongoktól az alterrockig, a magyar népzenétől a világzenéig vagy éppen a kortárszenéig, sőt, akár az operáig ível. Nem meglepő ez a sokszínűség. Több évtizedes pályafutása alatt volt kísérleti színház, népzenekar és underground rockegyüttes tagja vagy vezetője, de ettől még lehetne persze életműve lólépések sorozata – de nem az, mert Kamondy elképesztő érzékkel, könnyed eleganciával egyesítette, egyesíti saját produkciójában mindenféle tapasztalatait és képes azokból új minőséget, egy csak rá jellemző zenei nyelvet létrehozni. (...)

A Pest fölött az ég dalciklus úgy időtlen, hogy közben megmutatja, honnan jön az, aki a dalokat írta, mindenek felett pedig – az aktuáliskodás izzadtságszaga és fontoskodása nélkül - jelen idejű.

Egyszerre fájdalmas és derűs, frivol és emelkedett, halk és hangos, sűrűn szőtt és visszafogott, közéleti és közérzeti és éteri és nagyon személyes. Érzéki és itt-ott brutális, brutálisan érzékeny. Horgolt ruhás öregek, hervadó papírvirágok és kóborló szukák, szerelem és nyomor, tanítás és tanulás, a város mocska, erőszak és mágikus realizmus."

(Németh Róbert: Zseni vagy, Ági!, fidelio.hu)
 

Időpontok

Közreműködők

Zene:
Kamondy Ágnes
Szöveg:
Kamondy Ágnes
Karafiáth Orsolya
Kiss László
Li Jü császár
Simon Márton
Ének:
Kamondy Ágnes
Ádám Rita
Hegedű, ének:
Roszik Hella
Zongora:
Darvas Benedek
Gitár:
Keszei Krisztián
Bőgő, basszusgitár:
Vajdovich Árpád
Ütőhangszerek:
Dudás Zsombor
Gyenge Lajos
Rendező:
Vörös Róbert

Kövess minket

{{:message}}

Betöltés...