EN
Premier Bully

Közreműködők

rendező
Király Dániel
dramaturg
Cseh Dávid

Antóci Dorottya
Barna Lilla
Bán Bálint
Borsányi Dániel
Formán Bálint
Meyer Lili
Urbán Richárd
Benkó Bence

Premier Bully

Apertúra

Színházi előadás

Időpontok

A premier buli minden egyes létrejövő színházi produkció rendkívül fontos eseménye. Ilyenkor az utolsó meghajlások után újra összegyűlik a teljes stáb, hogy megünnepeljék közös munkájuk gyümölcsét, megerősítsék az egymáshoz fűződő kötelékeiket, és folytassák az örökké változó előadáson való munkát, most már a premier közönség reakcióit is figyelembe véve. Ez a munka jó esetben felszabadult és örömteli, ugyanis a létrehozás első gesztusán túl van az alkotói közösség, és a nehéz munka után jár egy kis jól megérdemelt pihenés – és alkohol és tánc és bódulat – is

Különösen akkor fontos ez, amikor a munkafolyamat nem volt feltétlenül felhőtlen. Amikor van sok egyéb más is, amit ki lehet és kell beszélni közösen.

A Premier Bully színházi dinamikákról szól. Emberi kapcsolatokról színész és rendező, színész és színész, rendező és dramaturg, rendező és látványtervező, tehát színházi művészek és kollégák között. A ’bully’ szó az angolból ered: elsősorban iskolai szleng, amely olyan fiatalt jelöl, aki hatalmaskodik osztálytársai felett, üldözi a közösség szélére sodródott gyengébbeket, és önző indokból – gyakran félelemből – visszaél hatalmi helyzetével. Lehetne remek vezető is, ha szem előtt tartaná beosztottjai, csapattársai érdekeit és szempontjait is… Ugyanígy a kreativitás és az ihlet is lehet egyszerre szép és fenséges, a biztonságos színházi játék pedig olykor bizony kevésbé izgalmas, mint a lüktető, inspiráció által hajtott, bátor és vérre menő harc a színpadon.

Az Apertúra új előadásában azt vizsgálja, hogy mi mindent vagyunk hajlandóak feladni ahhoz, hogy színházat csinálhassunk. Ha a színházi próbafolyamat egyben tűzpróba, akkor mi marad a meghajlás végén?

 

Az előadás után feldolgozó beszélgetést tartunk, Halász Sári pszichoterapeuta moderálásával. https://halaszsari.hu/

Közreműködők

rendező
Király Dániel
dramaturg
Cseh Dávid

Antóci Dorottya
Barna Lilla
Bán Bálint
Borsányi Dániel
Formán Bálint
Meyer Lili
Urbán Richárd
Benkó Bence

Időpontok

Gólem Központ
(1077 Budapest Csányi utca 3.)
2024.04.28. | 18:45

Betöltés...