EN
Az Operaház őrzői - Színház a város különjárat a szerzővel, Pass Andreával

Az Operaház őrzői - Színház a város különjárat a szerzővel, Pass Andreával

Jurányi Inkubátorház

Városi hangjáték

Időpontok

Az Operaház őrzői
Színház a város különjárat a szerzővel, Pass Andreával

Egy rendhagyó Színház a Város programot kínálunk, ahol Az Operaház őrzői hangjátékot a szerzővel, Pass Andreával hallgathatjuk végig, majd személyesen mesél Nekünk izgalmas részleteket a hangjáték történetével kapcsolatban.

Pass Andrea: ,,Egy újszerű ötlet segítségével  egy némileg elfelejtett, de sokáig rendkívül népszerű színházi műfaj kel életre, ahogy felélednek a főváros egyes helyszínei, épületei, szobrai is. A Színház a Város ezt nyújtja a kíváncsi hallgatóknak, hiszen hangjátékokról van szó, amelyek Budapest különleges helyszíneihez kötődnek. Az Operaház Őrzői című 14 perces darab értelemszerűen az Operához invitálja az érdeklődőket, ahol együtt hallgatjuk meg az épület főpárkányán szoborrá merevedett zeneszerzők aggodalmát Wagnerért. Íróként most én is elkísérem a hallgatókat, mesélek röviden a műfaj érdekességeiről, és természetesen várom a kérdéseket!"

Ha egy zeneszerző hallani kényszerül, ahogy épp nem megfelelően játsszák a művét, de mégsem avatkozhat közbe, a legkevesebb, hogy öngyilkosságot követ el. Az Operaház párkányán legalábbis ez a hír járja. 

Írta és rendezte: Pass Andrea

Szereplők: Lengyel Benjámin, Pallag Márton

 A találkozás helyszíne: Magyar Állami Operaház oldalánál, a Dalszínház utca 6. szám alatt
 

Mikor érkezz a helyszínre, és honnan nézd az előadást?

A közönség az Operaház oldalánál, a Dalszínház utca 6. szám alatt foglaljon helyet.  A jelenet meghallgatása előtt érdemes végignézni a szobrokat.
Innen remekül láthatók az épület főpárkányán a zeneszerzők szobrai; balról jobbra Monteverdi, Scarlatti, Gluck, Mozart, Beethoven, Rossini, Donizetti, Glinka, Wagner, Verdi, Gounod, Bizet, Muszorgszkij, Csajkovszkij, Moniuszko és Smetana.
Egy szinttel alattuk Orfeusz és Dionüszosz szobra.
Érdemes a nézőknek színházi látcsővel érkezni, hogy a szobrokat minél közelebbről megfigyelhessék. Az előadás a nap folyamán bármikor (de leginkább még napközben) megnézhető és -hallgatható.

Hogyan működik az előadás?

Miután megérkeztél a helyszínre, foglald el a közönség helyét, tedd be a fülesedet, és indítsd el az okostelefonodon (amin mobilnetnek is lennie kell) annak a színdarabnak a hanganyagát, ami az adott helyszínen játszódik.
 

Ez előadás belépéstől számított 60 percig elérhető.

Időpontok

Betöltés...