Bevezetés a fermentálás csodálatos világába!
K11 Művészeti és Kulturális Központ
Workshop
IdőpontokHogy mi is az a fermentálás?
Ősi tartósítási eljárás, egy olyan tudás, amellyel örömteli ízeket varázsolhatsz, amely jótékonyan hat a mikrobiomodra, amellyel erősítheted emésztő- és immunrendszeredet, ráadásul még a kedélyedet is javítja.
A részvételi díj 7000 Ft, mely tartalmazza: – kóstoló; – szükséges eszközök, alapanyagok; – online elméleti anyag receptekkel.
– hazaviheted a workshopon elkészített üdítőt és savanyúkat
– Fermentálás 1x1 kisokos (nyomtatott);
– a workshop után negyed éven belül 1x15 perces egyéni online konzultáció, amennyiben kérdés merülne fel az önálló otthoni fermentálás során.
(Ha elfogytak volna a jegyek vagy a dátum nem felel meg, akkor írj e-mail-t a kolumban.zsuzsa@eromuvhaz.hu e-mail címre
és küldünk értesítőt a következő műhely időpontjáról.)
Az alapozó fermentálás workshopon a következőkről fogsz elméleti és gyakorlati ismeretet szerezni:
– milyen fermentálási fajták léteznek;
– mi a laktofermetálás;
– fermentumok fogyasztásának egészségügyi előnyei, jótékony hatása mikrobiomunkra, hangulatunkra;
– ki nem fogyaszthat laktofermentált ételeket;
– eszközök, alapanyagok;
– a laktofermentálás alapszabályai;
– fermentálás közben felmerülő hibalehetőségek, azok felismerése és azok elhárítása (nyúlósság, Kham-élesztő, penész);
– laktofermentált üdítő készítése; – laktofermentált savanyúság készítése idényzöldségből.
Várlak szeretettel,
Szende Gabi, életmód-tanácsadó